joi, 31 iulie 2014

Recenzie: Suflet pierdut

Suflet pierdut - Silviu Urdea (2014, Imprint Karth)

Descriere:
    Mihail, un tânăr care trăiește o intensă poveste de dragoste alături de Emma, primește într-o dimineață cea mai neagră veste posibilă: iubita lui a murit în urma unui tragic, dar ciudat accident de maşină. Din acel moment viaţa lui nu va mai fi niciodată la fel. Investigând, află că accidentul fusese precedat de o serie de dispariții misterioase, care par să aibă un numitor comun. Împreună cu cei mai buni doi prieteni ai săi și alături de inspectorul Constantin, Mihail încearcă în final să descopere identitatea celui care, într-un vehicul fantomă, a fost ultimul care a văzut-o pe Emma în viață…
    Suflet Pierdut îți dă palpitatii și te umple de groază. Este o carte despre legătura nemijlocită dintre dragoste și crimă, viață și moarte, totul în formele sale cele mai naturale și brute.
    Cât de mult poate o tragedie personală să schimbe ceea ce suntem cu adevărat?



  
  
  O să încep cu o mărturisire: nu credeam că o să-mi placă cartea asta, dar (vai, doamne!) cât m-am înșelat. Am trecut prin toate emoțiile posibile: bucurie, compătimire, furie, suspans, frustrare, eram pe punctul de a plânge de câteva ori...dar m-am abținut :)
  Povestea de dragoste dintre Emma și Mihail este excepțională. Autorul ne dă multe detalii despre relația celor doi(cum s-au cunoscut,prima întâlnire, momente importante prin care au trecut împreună,etc.) astfel că nu ai cum să nu ajungi să-i îndrăgești, sau să îți dorești să ai și tu o legătură la fel de puternică cu cineva.
    Emma reprezintă întreg universul pentru Mihail. Lumea lui gravitează în jurul ei așa că e de înțeles de ce dispariția ei îl afectează atât de mult, pur și simplu îl dă peste cap. Moartea iubitei sale îl va bântui mereu, iar tânărul nu își poate imagina viața fără ea. Tot ce-i rămâne lui Mihail este dorința arzătoare de a afla cine este responsabil pentru accidentul Emmei. 
   În mintea lui sunt o mie de întrebări ce îl țin treaz în miez de noapte. Un lucru e sigur: nu va înceta niciodată sa caute răspunsurile.




  Ceea ce la început pare un accident rutier banal, comun, simplu, se dovedește a fi de fapt un caz extrem de complex și imprevizibil. Inspectorul Constantin reușește să facă legătura dintre accidentul Emmei, dispariția altor două fete (Cristina Toma și Rebeca Nistor) și un caz vechi de 12 ani. Din acel moment ai în față o poveste ce te va lăsa cu gura căscată. Un scenariu demn de un film american. Un thriller în adevăratul sens al cuvântului, iar deznodământul e pe măsură.
    Cartea asta e ca un cocktail exotic, căci ai un amestec perfect de suspans, acțiune, scene horror, întorsături de situație, dar și o frumoasă poveste de dragoste ce supraviețuiește dincolo de moarte. O recomand tuturor, fără excepție!
    Și la final, pentru că așa m-am obișnuit eu să recomand și ceva de ronțăit în timp ce citiți, o să recomand un bol mare de cereale. Asta e primele pagini din carte mi-au făcut poftă :) 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu